Seuraa näitä ohjeita, kun olet aikeissa hankkia käsinsolmitut matot

Kaikki eivät ole asiantuntijoita laadukkaiden mattojen ostossa, ja siksi käsinsolmitut matot jäävät monilta huomaamatta. Hyvälaatuinen käsinsolmittu matto, kuten valkoinen matto, tuo kotiisi taidetta, luksusta, kauneutta ja tyylikkyyttä! Jos olet nähnyt mainiolta näyttäneen maton jonkun kotona, oli kyseessä todennäköisesti käsinsolmittu matto. Käsinsolmittujen mattojen tyylikkyys ja laatu ovat vertaansa vailla.

Muutamat ihmiset ovat tietoisia käsinsolmituista matoista, mutta eivät osaa kertoa eroa käsinsolmitun ja muiden mattojen välillä. Ja siksi, vielä senkin jälkeen, kun olet tietoinen käsinsolmitun maton eduista, et välttämättä kykene ostamaan sellaista. Joten, jos aikeissasi on todella hankkia käsinsolmittu matto, seuraa tässä blogipostauksessa mainitsemiamme sääntöjä.

Käsinsolmittu matto kudotaan käsin

Kuten nimestäkin voidaan jo päätellä, käsinsolmitut matot valmistetaan käsin. Valmistusprosessissa ei siis lainkaan käytetä konetta. Niinpä, käsinsolmittujen mattojen valmistus vie runsaasti aikaa. Taidokas ja kokenut kutoja solmii jokaisen solmun itse luodakseen uskomattomia kuvioita ja designeja.

Pystysuuntaiset langat solmitaan kankaaseen ja tästä muodostuu maton reunus myöhemmissä vaiheissa. Hapsut ovat yksi suurimmista asioista, jotka erottavat käsinsolmitut matot ja käsintupsutetut matot toisistaan. Kude johdetaan vaakasuoraan, joka sitten kietoutuu pystysuuntaisen langan kanssa maton perustaksi. Sinun on hyvä tietää, että kokenut kutoja voi solmia yhden solmun joka toinen sekunti, kun taas kokematon kutoja käyttää yhden solmun solmimiseen 5 sekuntia.

Käsinsolmituissa matoissa on sekä villaa että silkkiä

Yksi tärkeä asia, joka on hyvä pitää mielessä ostaessasi käsinsolmittuja mattoja, on se, ettei niitä koskaan valmisteta synteettisistä materiaaleista, kuten nailonista, akryylista tai polyesterista. Alkuperäinen käsinsolmittu matto valmistetaan silkistä ja villasta. Silkkiset käsinsolmitut matot on kudottu puhtaasta silkistä, mikä tuo mattoon ylellistä tunnelmaa. Kaikki silkistä valmistetut käsinsolmitut matot on valmistettu hieman kalliimmasta silkistä, ja on tuotteena hyvin hinnakas. Ole kuitenkin varovainen! Osa myyjistä markkinoita mattojaan 100% silkkinä, vaikka todellisuudessa matot on valmistettu synteettisistä materiaaleista. TrendCarpet myy alkuperäisiä käsinsolmittuja mattoja edulliseen hintaan.

Villamatto kerätään lampaasta ja on materiaalina mainio käsinsolmittujen mattojen kannalta. Villa on hypoallerginen ja täten myös antibakteerinen. Lampaat eivät loukkaannut kerintäprosessin aikana, ja säännöllinen leikkaaminen on välttämätöntä lampaan terveyden kannalta. Joskus sekä villaa että silkkiä käytetään käsinsolmittujen mattojen valmistukseen. Tällaisissa matoissa suurin osa matosta on villaa ja silkkiä käytetään monimutkaisten designien luonnissa.

Solmujen määrällä on tärkeä rooli maton laadussa

Mitä enemmän solmuja, sitä arvokkaampi matto! Käsinsolmittujen mattojen arvoon vaikuttavat ikä, koko, design ja materiaali. Selvitä, kuinka monta solmua matossa on neliötuumaa kohden ja osaat arvioida, minkä arvoinen valkoinen matto oikein on. Samoin kuin lankojen lukumäärä, solmumäärä neliötuumaa kohden voi vaihdella 50-1000. Matto, jonka KSPI on 50, on arvoltaan alhaisempi kuin 1000 KSPI:n matto, sillä mattojen solmiminen on aikaa vievä prosessi.

Tiedä villan lähde

Ennen lopullista päätöstäsi on syytä selvittää villan lähde. Villa voi olla peräisin eri paikoista, mutta on suositeltavaa tarttua New Zealand -villaan. Tämä villa on laadultaan parasta ja mattojen valmistuksessa ehdoton ykkönen.

Käsinsolmitut matot ovat kallis sijoitus ja siksi laadusta ei koskaan kannata tinkiä. Perustietojen selvittäminen auttaa sinua valaitsemaan aidon maton, joka voi kulkea matkassa mukana sukupolvelta toiselle.

Categories