En liten, men svårt slående guide till självhygien, samtidigt som du förbättrar ditt rums image med örngott.

Att hålla sig till en rengöringsrutin är svårt för många. Men det är absolut möjligt när man inser hur viktigt det blir för ett lugnt och hjärtligt liv. Att läsa den här artikeln ska hjälpa dig att förstå att denna typ av renhetsförändring är estetiskt tilltalande men också viktig när det gäller hygien.

Faktorer Att Tänka På:                                  

Det finns några viktiga faktorer du behöver tänka på. Hur ofta tvättar du ditt hår till hur ofta blir ditt utrymme dammigt.

Medan du inte kan förneka det faktum att smuts och damm faktiskt samlas på nästan varje yta i huset, är det en bra anledning att oavsett hur ofta du lätt dammar dina sängkläder, örngott eller andra ytor, kan damm lätt fastna. Eftersom de älskar att absorbera smuts, oljor och mer.

Förutom luftföroreningar är din kuddväska också utsatt för ansiktsoljor, hårolja, död hud och miljöskydd. Dessa partiklar eller smutsackumulering är inte lätt synliga men du kan testa detsamma genom att använda ett torkark eller en absorberande pappershandduk över ditt örngott för att se hur olja och svett finns kvar på din kudde när du sover.

Så det spelar ingen roll om du tvättar ditt ansikte och hår ofta om inte kudden är ren och ändras ofta, eftersom resterna fastnar och kan leda till hudorrhet, vitkoppor eller finnar med andra hudkomplikationer.

Om du har ett husdjur är risken för hår, smuts och mikroskopiska kryp, kvalster och andra partiklar ännu högre.

Undvik Att Använda Torktumlare För Rengöring

Torktumlare är ett slag för många husägare som vill ha minimal rengöring för sina kläder och örngott, men det här sättet kan inte bära bra resultat på lång sikt. Torktumlare är generellt belagda med dofter och mjukgörande harts eller animaliskt fett vilket i slutändan inte är bra för din hud och kan lätt täppa till dina porer. Medan du kanske måste kompromissa med den vanliga mjukheten som dessa torkdukar ger, är det bättre om du  kastar dem och håller fast vid den vanliga och förenklade rengöringen.

Hårsmuts På Örngott

När du får oljor och svett ackumulerat på ditt örngott från ditt ansikte, är ditt hår också en av källorna för ansamling av smuts och irritation på ditt örngott. Dessa rester kan komma från den dagslånga exponeringen för yttre miljö där osynliga komponenter lätt har fastnat i håret och ett problem uppstår när dessa element kommer till ditt örngott, vilket gör ditt ansikte utsatt för hudirritation eller utbrott från samma. Poänget är att även om du tvättar håret regelbundet är det viktigt att du tvättar ditt örngott också och hålla den frisk, precis som du håller ditt hår.

Nu När Du Är Medveten Om Följderna, Är Det Dags Att Göra Förändringen!

Om du är hänsynsfull och försiktig med din huds hälsa, är det ofta nödvändigt att byta örngott, särskilt om du har känslig hud. En av de mest rekommenderade tygtyperna för örngott är silke och satin eftersom de inte är så absorberande som bomull så det finns mindre friktion. För att undvika igentäppning av porerna och övergripande en hälsosam hudrutin, överväg att byta dina örngott med varje hårtvätt så att du kan njuta av en ny kudde och en hälsosam sömn med rent hår.

Överväg att köpa siden örngott för din hälsa och en natt med supermysig sömn. Dessa är tillgängliga för fantastiska priser på nätet så att du inte behöver skjuta upp köpet. Investera i din personliga vård och få ett satin örngott i dag. Kolla in TrendCarpet för att få ditt nya örngott idag!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *